Založ si blog

KÓD SEM KÓD TAM (teoretická úvaha)

    Ak sa nedostalo Vaše dieťa do školy nie je vylúčené, že za všetkým môže byť prepracovaný systém v ktorom nemáte prakticky žiadnu šancu preskúmať objektivitu rozhodnutia príslušnej vzdelávacej inštitúcie, prípadne rozhodnutie jej zriaďovateľa. Výnimkou snáď môže byť situácia ak sa jedná o cirkevnú alebo súkromnú vzdelávaciu ustanovizeň.

    Ocitlo sa Vaše osem alebo deväť rokov s priemerom 1,0 z dôvodu anonymity kódom označené dieťa „A“ tesne pod čiarou?

Ocitlo sa iné (spolužiak/rovesník z inej školy) osem alebo deväť rokov rokov s priemerom výraznejšie nad 1,0 z dôvodu anonymity tiež označené kódom dieťa „B“ niekde nad čiarou? Je to možné. Deti sa však navzájom medzi sebou poznajú, komunikujú spolu a z viac ako 2/3 vedia za kódom nájsť konkrétnu osobu.

Príčin prečo sa tak stalo môže byť niekoľko:

– súčet bodov z jednotlivých disciplín v rámci prijímacieho konania, teda pod a nad čiarové pozície môžu naozaj zodpovedať realite, u dieťaťa „A“ mohlo dôjsť k náhlemu zlyhaniu alebo u dieťaťa „B“ náhlemu osvieteniu, čo však odporuje osem alebo deväť ročnému hodnoteniu práce ich oboch – niekde v tomto viac ročnom hodnotení sa musela stať chyba jednotlivca alebo systému

– hodnotenie dieťaťa „A“ v rámci samotného prijímacieho konania mohlo byť z rôznych príčin podhodnotené

– hodnotenie dieťaťa „B“ v rámci samotného prijímacieho konania mohlo byť z rôznych príčin nadhodnotené

V každom prípade Vám ako zákonnému zástupcovi bude doručené rozhodnutie o neprijatí dieťaťa, ktorého objektivitu ako som už spomenul snáď s výnimkou cirkevnej alebo súkromnej školy si nemáte možnosť nijakým spôsobom preveriť, pričom je prirodzené, že k zlyhaniu mohlo dôjsť aj na strane toho, kto prijímacie konanie vyhodnocoval. Dúfajúc, že tí, ktorí sú nad čiarou nie všetci aj nastúpia a tí, ktorí sú pod čiarou avšak pred Vašim dieťaťom sa nie všetci odvolajú využijete opravný prostriedok a odvoláte sa. Tí, ktorí sú pod čiarou za Vašim dieťaťom by Vás v podstate ani nemuseli zaujímať. No nie vždy to musí byť pravda. Aj tí, ktorí sú pod čiarou za Vašim dieťaťom môžu byť v rámci odvolacieho konania na štúdium kľudne prijatí. Vám bude v rámci odvolacieho konania doručené rozhodnutie potvrdzujúce prvostupňový verdikt a neostane Vám nič iné iba čakať ktorá škola bude mať po uzavretí prijímacích konaní voľné miesto a tam Vaše dieťa umiestniť, nakoľko tak ako prijímacieho konania aj odvolacie konania je s výnimkou súdu nepreskúmateľné, čo povedzme si pravdu prakticky znamená, že ste skončili. Tak, ako v rámci prijímacieho konania nezistíte či sa Vaše dieťa umiestnilo pod čiarou z objektívnych dôvodov ani v odvolacom konaní nezistíte či v rámci neho neboli uspokojení práve tí, čo boli síce tiež pod čiarou ale hlbšie. Neviete koľko miest sa uvoľnilo po uzavretí prijímacieho konania a neviete kto a hlavne z akej pod čiarovej pozície sa na tieto uvoľnené miesta v rámci odvolacieho konania dostal a len veľmi ťažko ak vôbec dokážete svojmu dieťaťu vysvetliť prečo spolužiak/rovesník z inej školy s osem alebo deväť ročným priemerom výraznejšie nad 1,0 bol úspešný a Vaše dieťa nie. No niekde vo vnútri to viete úplne presne. Za všetkým je systém a jeho účelové nastavenie tak, aby chránil darmožráčov, darebákov a povaľačov a trestal šikovných, schopných a úspešných. Systém musí byť nastavený tak, aby bol tomu kto má záujem výstup bežne dostupný. Len vtedy nikoho nenapadne uvažovať nad niečím takým ako je tu opísané. A len vtedy šikovní, schopní a úspešní nebudú utekať tam, kde ich ocenia a docenia a nebude ich treba volať späť keď zistíme, že všade sú len samí darmožráči, darebáci a povaľači, ktorí nás nikam nedovedú, lebo sú neschopní.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pred sobotou bolo ako nebude.

19.03.2024

Slovenská republika má 5 447 000 obyvateľov, z toho 4 300 000 oprávnených voličov. Posledných parlamentných volieb sa zúčastnilo 68,5% z nich, teda asi 2 945 500. Stranu SMER volilo 22,94%, čo je asi 675 697 voličov. Stranu SMER nevolilo 4 771 302 obyvateľov Slovenskej republiky. Z uvedených údajov vyplýva, že len 12% populácie, voličov strany SMER si želá žiť v Rusku a 88% [...]

Vyhláška MH SR č. 503/2022 Z. z.

14.02.2024

Vyhláškou sa mení vyhláška MH SR č. 240/2016 Z.z. a o.i. sa ňou ustanovujú pravidlá pre rozpočítavanie nákladov na množstvo dodaného tepla na vykurovanie a to s účinnosťou od 1.1.2023. Rozpočítanie dodávok tepla sa tak podľa tohto predpisu prvýkrát uskutoční v roku 2024 vo vyúčtovaní za rok 2023. Po oboznámení sa s vyhláškou si aj laik položí otázku na [...]

Pomáhať a chrániť. Len keby sa vedelo aj komu, koho/čo a ako?

25.10.2012

Staré, nepotrebné drevené bedne na povale ešte staršieho roky neobývaného domu. Aj toto sa dá reálne a nielen v malej obci na strednom Slovensku dnes kúpiť s domom, ktorý ak chcete obývať, zbavíte sa všetkého nepotrebného a vytvoríte si bývanie na svoj vlastný obraz. Nájdete a vyhodíte prvú starú, nepotrebnú drevenú bedňu z povaly, no keď zbadáte, čo sa po jej [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 18505x
Priemerná čítanosť článkov: 2644x

Autor blogu

Kategórie